Barn må ha klær – hvordan tenke miljøbevisst?

 

Det kan hende du har huset fullt av unger, og de trenger klær. Det er ikke like kult å være den yngste som skal arve alt, men vanligvis er det ikke helt slik det foregår. Like fullt er vi nødt til å tenke nytt når det gjelder forbruk av klær. Produksjon av klær er noe bedriftene må ta seg av. Men hvordan kan man gi barna klær uten å føle på dårlig samvittighet overfor naturen?

Det er mange måter å tenke på. Man kan arve klær, få tak i brukte klær, sy om eller kjøpe kvalitetsklær. Kvalitet er viktig for at barna skal ha klær som varer, noe nettbutikken Kids Brand Store setter fokus på. Men man kan også behandle klærne bedre for at de skal vare lengre. Her skal vi se på alle måtene man kan ha god samvittighet på.

Kjøpe kvalitet

Om man legger litt ekstra i klær, så vet man at man får kvalitet som varer. Det som er fint er at klærne fra Kids Brand Store er godt innenfor budsjettet til de fleste husholdninger. Det er mange måter å finne kvalitetsklær på:

  • Sjekk at sømmene er dobbelt sydd
  • Sjekk at glidelåsen er av god kvalitet og lang
  • Sjekk at det er økologiske materialer

Økologiske t-skjorter har for eksempel ikke iblandet polymer fra en kjemisk prosess. Det kan være bomull og vanlig ull.

Designe egne klær

Før i tiden var det trendy å designe sine egne klær og til og med sy dem selv. Man kan bruke gamle plagg og sy dem sammen til nye. Det fins mange hjelpemidler til dette, og en haug med nettsider som hjelper deg i gang.

Når du bruker deler av klær i designet av nye plagg, så øker du plaggenes levetid og reduserer den negative påvirkningen på miljøet. Dette er et av dine mange bidrag til å redde verden som vi gjør sammen, litt og litt, dag for dag.

Ikke la barna gå i motefellen

Barn er lettpåvirkelige, og det kan gjøre dem deprimerte og stadig på jakt etter det siste moteplagget. Vær gode forbilder som tar vare på miljøet så godt det lar seg gjøre. Mer kan vi faktisk ikke forvente av hverandre. Gjør det ved for eksempel å inspirere dem med kvalitetsklær de kan vokse i.