Bli mer miljøvennlig

 

Det er nå klart at hvis vi ønsker å leve på en planet med rent vann, frisk luft og et mangfold av planter og dyr, må vi gjøre alt vi kan for å beskytte jordens helse. Å være miljøvennlig betyr at du har en livsstil som hjelper planeten vår mer enn du skader den, og sier ifra når du ser verden rundt deg blir skadet.

Å bevare vann, kjøre sjeldnere, hagearbeid og beskytte dyrene er alle gode måter å begynne å hjelpe til på. Du kan for eksempel unngå å skrive ut unødvendig papir fra printeren din for å skåne miljøet.

Trenger du en ny, god kontorstol til kontoret ditt? Du tilbringer kanskje mange timer på kontoret, så viktigheten av en god kontorstol vil hjelpe deg å blant annet unngå ryggplager. Her er et par andre måter å ta vare på miljøet i ditt daglige liv.

Beskyttelse av vannkilder

Spar vann hjemme. Det krever mye energi å få vann fra elver, grunnvann eller hva din lokale vannkilde er i hjemmet ditt. Vann må pumpes til et behandlingsanlegg, filtreres og behandles med kjemikalier for å renses og pumpes deretter inn i nabolaget ditt slik at du kan bruke det hjemme. Å spare så mye vann som mulig, reduserer stresset som hele prosessen setter på naturlige vannkilder i miljøet. Her er noen gode måter å spare vann på:

Bruk mindre vann ved oppvask

  • I stedet for at vannet renner hele tiden, fyll en vask med varmt såpevann, slå av vannet og skrubb oppvasken. Skyll kjørlene i nytt rent vann og la de tørke av
  • Installer et low-flow dusjhode og ta korte dusjer. Lange dusjer og bad bruker mye mer vann
  • Bruk vannsparende maskiner slik som oppvaskmaskin og vaskemaskin
  • Reparere lekkasjer i rørene dine slik at vannet ikke renner ut kontinuerlig
  • Ikke la vannet renne mens du pusser tennene dine
  • Ikke vann plenen din. La regnet gjøre jobben i stedet for å pumpe rent vann ut på plenen. Hvis det er lovlig der hvor du bor, kan du i stedet lagre skittent vann eller samle regnvann for bruk. Hvis du vil ha en grønn plen, bruk planter som trenger lite vann.

Bruk færre kjemikalier

  • Kjemikalier som skylles ned i avløpet eller påføres direkte på gresset, forurenser vannforsyningen, noe som forårsaker problemer for dyreliv og mennesker. Finn ut hvilke kjemikalier du kan erstatte med noe annet, slik at du kan unngå å skylle giftstoffer ned i avløpet.
  • Bruk alternative rengjøringsløsninger. Prøv hvit eddik og natron til å rengjøre kjøkken og bad.
  • Tenk på dine personlige kroppspleieartikler. Bytt ut shampo, balsam og såpe med naturlige versjoner. Kroppen din vil også takke deg for dette!