Grønt gull

 

Gull kommer i så mange farger og varianter. Vi har oljen, det sorte gullet, og vi har det edle metallet gull som vi liker å smykke oss med. Vi har også det grønne gullet, som handler om å være bevisst og ta vare på miljøet. I dagens samfunn med store ødeleggelser av miljøet og hull i ozonlaget, er det viktigere enn noen gang å finne alternative måter å leve på. De fleste av oss har bil, enten vi trenger det eller ikke. Utslippene og forurensningen fra dagens bilpark er stor og temperaturene blir stadig høyere over hele verden. Da er det er viktig å sette i gang tiltak som kan redde jordklodens fremtid.

gull-pris:gullbrev1.no

Biogass i stedet for naturgass

En god løsning for dagens miljøproblemer er å bruke biogass i stedet for kull, olje og naturgass. Det er en produksjon som allerede er satt i gang. Biogass fra naturlig gjødsel er CO2- nøytralt, og bidrar derfor til å redusere utslippene av drivhusgasser. Foruten gjødsel, kan biogass også lages av både planteavfall og søppel. Utvinning av biogass krever store investeringer og god planlegging, men det vil spare miljøet, og lønne seg på lang sikt. Gassen som produseres av myrer, søppel eller gjødselhauger, må foregå i lukkede anlegg, så gassen ikke slippes ut i naturen. Bruk av biogass vil minske utslippet av metan, og den kan også brukes til drivstoff hvis den renses for CO2. En annen fordel, er at gjødsel fra husdyr vil bli håndtert på en mye bedre måte. Den vil ikke lenger forurense og bidra til å lage drivhusgasser. Å bruke avfall til å utvinne ny energi er fremtidens grønne gull.

Hjemmedyrket er miljøvennlig

Å dyrke maten selv er en flott måte å være miljøvennlig på. Ikke bare er det en morsom hobby, det er herlig med egenprodusert mat på middagstallerkenen. Dyrker man frukt og grønnsaker selv, eller kjøper lokale varer, sparer man miljøet i forhold til grønnsaker som er transportert langveisfra. Å handle økologisk er også en måte å spare miljøet på. Den er fri for kunstgjødsel og giftige kjemikaler, som slippes ut i havet og forurenser. En annen fordel, er at man ikke skader kroppen med restene etter kunstig tilsatte stoffer. En kjøkkenhage kan være til stor nytte og glede, og man trenger ikke stort mer enn noen frø og en blomsterkasse for å sette i gang. Man trenger heller ikke en stor hage, det holder lenge å drille hull i den gamle vaskebaljen og fylle den med jord. Ikke bare får man god samvittighet, men fruktene som kommer opp er grønt og miljøvennlig gull som vil imponere venner og middagsgjester.