Hvordan feste med miljø i fokus?

 

Det er ikke alle som tenker at fester kan være miljøvennlige, men det kan de! I denne artikkelen skal du få innsikt i flere ting du kan gjøre på dine fester, slik at de blir mer miljøvennlige.

Oppfordre folk til å drikke fra flakser som kan pantes

Dette er jo noe vi nordmenn er best på i hele verden, nemlig det å pante. Derfor kan du også oppfordre dine gjester til å ta med seg alkohol som kan drikkes rett fra flaska. Deretter kan flaskene pantes og du slipper unna både oppvask og å bruke plastikk-kopper.

Invester i ordentlig festutstyr

I en rekke borettslag eller andre bofellesskap så finnes det faktisk en rekke mennesker som investerer i en rekke festutstyr sammen. Dette kan for eksempel være et telt som kan brukes ute i hagen, grillutstyr eller spennende kostymer fra partyking.no. Dette gjør at det blir brukt flere ganger av flere folk, noe som sparer miljøet for at vi alle kjøper det samme! Du kan jo også for eksempel se på eksempler på festivaler som er miljøvennlige. Dette gjør at dere i ditt borettslag kanskje kan gjøre noen av de samme tingene.

Vegetarisk snacks

Det er jo ganske vanskelig å tilby snacks på fest, men det du kan gjøre er å tilby vegetarisk snacks som passer for alle. Det kan jo være alt fra chips til kaker! Det er helt opp til deg hva du vil servere, men husk å ikke lage for mye, slik at du ikke må kaste alt!

Spør hva folk vil ha!

Dette gjelder også for maten. Hva er det folk faktisk liker? Det å servere mat som kommer til å bli spist er absolutt det aller beste du kan gjøre for å sikre at din fest er miljøvennlig. Det kastes altfor mye mat, så det å være obs på dette er gull. Husk at du alltid kan kjøpe mer hvis maten går tomt. De fleste dagligvarebutikker åpne svært lenge!

Det å feste er jo utrolig gøy, men er det ikke enda gøyere når du kan gjøre det på en miljøvennlig måte?