Økologisk hudpleie

 

Økologisk vil si at mat og kosmetikk blir produsert i samspill med naturen. Grunntanken bak økologiske produserte produkter er at de skal være sunne for deg og naturen. Uten gift og farlige kjemikalier. I dag er det ikke lenger en trend å velge økologisk, men en bevisst livsstil for å fremme helse og miljø. Økologiske sertifiserte varer er forbundet med sunnhet, trygghet, kvalitet og rettferdighet. Flere og flere ser etter Ø-merket når de er ute og handler i butikken. Foreløpig er markedet i Norge dårlig, men heldigvis finnes det ildsjeler som brenner for en renere hverdag.

Grunder Lene Jahren

Med lidenskap for en renere hverdag har Lene Jahren laget merket PureSkin. Under sin første graviditet gikk det opp for Jahren hvor mye kjemikalier vi mennesker omgir oss med hver eneste dag. I 2013 opprettet hun nettbutikken som har fått navnet PureSkin. Der selger Lene Jahren rene, helsemessige produkter. PureSkin vokser i markedet og flere medier har gitt nettbutikken god omtale. Jahren forteller at reisen har vært lang og lærerik. Utfordringen ligger i å konkurrere med de store aktørene som også har fått øynene åpne for grønne produkter, men heldigvis har hun fått mange trofaste kunder som kommer med gode tilbakemeldinger.

En giftig hverdag

I løpet av en hel dag kan du utsette huden for over 200 giftige kjemikalier grunnet bruk av kosmetiske produkter. Lene Jahren ønsker at flere mennesker skal kunne velge rene produkter og slippe unna all giften. Jahren leter stadig etter nye produkter og samarbeidspartnere hun vet fremmer helse og miljø. Merker som Josh Rosebrook og RMS Beauty anbefaler gründeren på det sterkeste. Økologiske produkter gir deg samme utseendemessige resultat, bare at de er mye renere og du slipper å uroe deg for farlige kjemikalier. Det er viktig å ta vare på deg selv og naturen rundt deg. Sammen kan vi skape en renere hverdag.