Redd miljøet

 

I denne artikkelen skal vi se på hvordan vi mennesker holder på å ødelegge miljøet, og hvordan vi kan gjøre ting for å redde verden fra en stor tragedie. La oss begynne med på se på årsakene til dette problemet.

Hvorfor oppstår krisen?

Denne krisen som vi har i miljøet kommer fra mange forskjellige kilder, men hovedårsaken er at vi mennesker i det hele tatt finnes. På grunn av at vi har utviklet teknologien vår og skapt en industri så skaper vi for eksempel produkter på en enorm skala. Produksjonen av disse produktene koster en del ressurser, men det er også slik at alt dette på et eller annet tidspunkt ender opp på en eller annen søppeldynge eller til og med ute i havet.

Det blir stadig flere og flere mennesker på denne planeten, og dette øker faktisk stresset som vi legger på jordkloden veldig mye. Dersom du har lyst på en mer miljøvennlig kilde til energi så kan du besøke Tibber og finne alt du trenger der. La oss forresten se litt nærmere på dette med energi.

Energi

Alt handler egentlig om energi, og det vi fokuserer mest på er å omforme energien rundt oss på jordkloden til noe vi kan høste og bruke til våre egne interesser. Det finnes for eksempel fossile stoffer under bakken som vi kan få ut fra bakken og bruke i en forbrenningsprosess til å drive motorer i diverse maskiner og biler. Dette skaper derimot et utslipp av karbondioksid som er en av de skadelige gassene som vi mennesker slipper ut i atmosfæren. Dette er altså grunnen til at vi snakker om det vi kaller for drivhusteffekt eller rett og slett global oppvarming.

Løsninger

Det vi burde kunne gjøre er å rette oppmerksomheten vår til dette problemet, fordi det kommer faktisk til å bli helt umulig å leve på denne jordkloden dersom vi ødelegger den. Vi bør altså finne noen alternativer til å løse de problemene vi har innen produktivitet. Dette vil altså si at vi trenger andre måter å for eksempel kjøre biler på. Dette har vi egentlig funnet ut av, nemlig at vi kan kjøre elektriske biler istedenfor å bruke fossile drivstoffer.

Vi kan også slutte å skape energi gjennom måter som ikke er fornybare. For eksempel så kan vi satse mer på vind- og vannenergi. Dette er derimot nesten helt umulig å stoppe på grunn av at vi mennesker lever i dag i kapitalismen og dette systemet blir drevet av et ukontrollerbart system hvor det er etterspørsel som driver produksjonen. Dette vil altså gjøre det veldig vanskelig for oss å stoppe denne krisen som vi mennesker går mot. Det vi derimot bør begynne å gjøre er rett og slett å være mer klar over hvordan kjøpene våre påvirker kloden.